Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

TIPS SIMPAN 1 GRAM EMAS SETIAP BULAN DENGAN KONSISTEN

Kaedah yang saya nak share ni dalam bahasa orang kampung saya: Forgotten Saving Technique Simpan dan lupakan Teknik ni bukan bagi anda kaya cepat, tapi ajar anda jadi seorang penyimpan konsisten. Penyakit yang biasa terkena kepada pembeli emas ialah beli emas bila harga murah. Sifat…

Asas Ingin Kaya Adalah Menyimpan

Ramai nak jadi kaya kan? Tapi tak ramai yang mempunyai sikap yang orang-orang kaya amalkan sebelum dia jadi kaya. Iaitu sikap menyimpan. Ini diakui sendiri oleh pakar kewangan Azizi Ali dalam buku beliau, Lahirnya Seorang Jutawan. Letak dalam tabung kat rumah habis, simpan dalam Tabung…

Pendapatan Pasif Tak Sama Pendapatan Aktif

Kata mentor bisnes saya, pendapatan pasif RM500 sebulan adalah sama nilai dia dengan sebiji rumah yang kita beli dan kita sewakan yang menghasilkan positif aliran tunai (cash flow) RM500 sebulan. Pendapatan pasif adalah pendapatan yang kita buat sekali, kita dapat nikmatinya berkali-kali, mungkin juga sampai…

Pengarang Kitab Al-Kabair Jutawan Emas.

Ini fakta menarik. Pengarang Kitab Al-Kabair adalah jutawan emas. Oleh kerana itulah namanya digelar Imam Az-Zahabi dengan mengambil nama الذَّهَبُ yang bermaksud emas dalam bahasa Arab. Keluarga Imam Az-Zahabi adalah keluarga perniagaan emas yang diwarisi daripada datuk nenek beliau yang telah lama mengendalikan empayar bisnes…

Kenapa Saya Pilih Bisnes Public Gold

Sejak tahun 2017 saya mula menjadi Dealer Public Gold, saya tak toleh ke belakang. Saya terus berlari dan menggali ilmu emas dan bisnes sebanyak mungkin. Saya sudah buat pilihan tepat untuk bangunkan bisnes pasif yang senang dan selamat. Kenapa saya kata senang dan selamat? Dealer…

Rahsia! 2 Teknik mengumpul emas dengan pantas DIBONGKARKAN!

Saya ingin berkongsi 2 teknik yang boleh membantu anda menyimpan emas dengan cepat iaitu: Teknik 1: Kejar 5 gram pertama Teknik ini akan ‘memaksa’ diri anda menyimpan emas di dalam mod “pantas”. Anda target untuk mendapat sekeping emas 5 gram yang cantik. Tengok gambar emas…

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2019 Mohd Hilmi Ya'kub