Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Tips Nak Mudah Faham Tentang Emas

𝐓𝐢𝐩𝐬 𝐧𝐚𝐤 𝐦𝐮𝐝𝐚𝐡 𝐟𝐚𝐡𝐚𝐦 𝐭𝐞𝐧𝐭𝐚𝐧𝐠 𝐞𝐦𝐚𝐬:

1. Cari guru atau dealer emas yang aktif mendidik orang ramai tentang emas. Dealer tak aktif pun tak guna. Nanti dengan kita² tertinggal gerabak. Kalau simpan emas dekat bank atau kedai emas yang tak ada dealer boleh, tapi kalian tiada pembimbing.

2. Bermula dengan 1 gram dulu. Anggap 1 gram pertama adalah ‘yuran’ kepandaian.

3. Simpan emas secara konsisten. Apa saja kita buat, walaupun sikit-sikit tapi konsisten, insyaAllah kejayaan milik kita.

4. Usahakan hadir seminar emas percuma anjuran Public Gold 1 bulan sekali. Seminar bukan saja dapat ilmu, tapi dapat circle dan surrounding baru.

5. Baca buku mengenai emas. Apa-apa saja kita nak pandai, kena rajin membaca dan meneroka sendiri. Banyak buku emas di Malaysia sekarang ni di tulis oleh dealer Public Gold.

6. Ulang langkah di atas sampai faham dan berjaya. Selamat berjaya!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2020 Mohd Hilmi Ya'kub