Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Simpan Emas Dapat Pergi Umrah

Kita merancang Allah yang menentukan. Panggilan haji dan Umrah ini berada dalam tangan Allah s.w.t. Kalau Dia tak jemput, kita usaha setara mana pun tak sampai juga. Tapi paling tidak kita berusaha kan.

Salah seorang penyimpan emas bawah bimbingan saya buat pembelian emas 50 gram untuk dia dan 50 gram untuk isteri dengan bayaran Easy Payment Purchase (EPP) 10 kali bayaran pada 8 Mac 2019 yang lalu, hari ini bakal menunaikan ibadah umrah dengan emas 50 gram tersebut.

Beliau rancang pergi umrah dengan 50 gram

Apa yang menarik, masa beliau lock harga pada 8 Mac 2019, harga 1 gram adalah RM183 segram.

Selepas habis bayaran selama 10 bulan sebanyak RM904 sebulan, beliau merancang untuk pergi Umrah dengan emas tersebut, dan jual balik emas itu kepada Public Gold.

Dalam masa 10 bulan, harga emas Public Gold naik mencecah 15%. Bila tengok harga PG Buyback, harga jual balik adalah RM191 segram.

Beliau dapat untung dalam RM8 segram. Beli dengan harga RM9,130, jual balik dengan RM9,660 (harga PG Buy 24 Dis 2019). Dapat extra RM530 seorang. Bila jual 2 goldbar 50 gram yang isteri punya, maka dapat lah RM1,060.

Mohd Hilmi Ya’kub
Pasir Mas, Kelantan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2020 Mohd Hilmi Ya'kub