Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Rahsia! 2 Teknik mengumpul emas dengan pantas DIBONGKARKAN!

Saya ingin berkongsi 2 teknik yang boleh membantu anda menyimpan emas dengan cepat iaitu:

Teknik 1: Kejar 5 gram pertama

Teknik ini akan ‘memaksa’ diri anda menyimpan emas di dalam mod “pantas”. Anda target untuk mendapat sekeping emas 5 gram yang cantik.

Tengok gambar emas 5 gram kat bawah.

Ini rupa jongkong emas 5 gram

Cara-caranya:

1. Anda perlu buka akaun GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold dengan nilai permulaan 1 gram (kalau lebih pun tak apa, asalkan dengan gandaan 1 gram).

2. Kenapa anda perlu menggunakan GAP? Sebab GAP membolehkan anda membeli emas serendah 1 gram dengan harga murah. Jika anda tidak tahu GAP Public Gold, boleh klik di sini.

3. Anda FOKUS untuk top-up akaun GAP anda sebanyak 5 gram secepat mungkin. Jangan terpengaruh dengan harga emas semasa. FOKUS anda adalah untuk mengejar 5 gram.

4. Anda boleh buat jadual simpanan seperti di bawah. Ini membolehkan anda boleh memantau prestasi simpanan dengan mudah!

5. Selepas cukup 5 gram ini, anda terus keluarkan jongkong emas 5 gram daripada akaun GAP anda dalam akaun GAP, jumlah emas yang perlu ada di dalam akaun GAP anda adalah 6 gram)

6. Senang saja nak keluarkan emas fizikal, anda cuma perlu call atau wasap cawangan Public Gold berhampiran dan request untuk keluarkan emas 5 gram.

7. Jongkong emas 5 gram ini kemudiannya MESTI diletakkan dalam beg duit anda (seperti gambar di bawah).

8. Bayangkan aura emas 5 gram dalam wallet anda. Fuh! Terasa keseronokannya.

Bila anda simpan emas dalam beg duit, senang untuk anda tengok emas ini dengan kerap.

9. Emas yang anda selalu tengok akan mempengaruhi minda di bawah sedar.

Anda akan rasa seronok dan bermotivasi lagi untuk mengejar banyak emas 5 gram.

10. Emas 5 gram lebih mudah nak kejar berbanding emas yang lebih besar. Jadi anda lebih bermotivasi. Ia ibarat kejayaan kecil yang senang dicapai.

11. Anda ulangi teknik ini untuk mendapatkan 5 gram kedua, ketiga keempat dan seterusnya.Anda boleh simpan kepingan kedua, ketiga dan seterusnya di dalam gold card holder.

12. Cubalah amalkan teknik ini secepat mungkin. Anda mungkin terkejut dengan kemampuan anda mengumpul emas.

Teknik 2: Simpan 1 gram emas setiap bulan

Anda ingat kisah arnab berlumba dengan kura-kura?

Di akhir perlumbaan, kura-kura menang kerana berjalan dengan konsisten. Arnab laju tapi tidur.

Ini kisah teladan yang sangat hebat. Ia menceritakan kepada kita kehebatan bertindak secara konsisten.

Kura-kura perlahan tapi konsisten boleh menang

Teknik simpan emas 1 gram satu bulan sangat berkuasa kerana ia melatih anda menyimpan dengan konsisten dan berdisiplin.

Caranya adalah seperti berikut:

1. Pasang niat yang jelas. Anda niatkan simpan emas 1 gram sebulan sebagai ‘forgotten saving’ (simpanan untuk dilupakan).

Gunakan kemudahan GAP untuk membuat simpanan emas.

2. Setiap kali dapat gaji, maka anda terus beli 1 gram emas. Tak perlu tengok harga. Beli 1 gram dan lupakan.

3. Sekiranya bajet anda agak ketat pada bulan itu, ikhtiarkan juga simpan 1 gram bulan itu. Jangan berhenti walaupun ada masalah.

4. Kalau ada rezeki lebih seperti bonus atau elaun, anda boleh beli lebih gram.

Tips! Seelok-eloknya 50% daripada duit durian runtuh anda gunakan untuk membeli emas.

5. Jika anda berminat untuk melihat hasil simpanan emas ini, anda boleh keluarkan emas fizikal daripada akaun GAP anda dan simpan sendiri.

Semoga 2 tips yang saya kongsikan diatas boleh membantu anda mengumpul emas secepat mungkin.

Jika ada soalan, boleh hubungi saya 010-9610838 atau wasap.

Mohd Hilmi Ya’kub

Pasir Mas

6 September 2018

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2019 Mohd Hilmi Ya'kub