Kalau kita suka makan di suatu kedai. Kita suka makanan dia sedap, layanan dia tiptop, servis cepat. Suasana kedai pulak selesa.

Kita pun ajak orang untuk makan di sana, tuan kedai bagi komisen kepada kita setiap kali dia datang makan 1-2% daripada keseluruhan belian orang tersebut.

Orang itu pun rasai benda yang sama macam kita rasa. Esoknya dia ajak pulak kawan dia datang ke kedai tersebut. Tuan kedai ini pun bagi juga upah kepada kita sebab kita dah pun bantu orang lain untuk datang ke kedai dia.

Bukan sekali itu saja kita dapat komisen, tapi setiap kali mereka itu datang makan di kedai tersebut.

Akhirnya mungkin suatu masa nanti separuh daripada pelanggan kedai makan tersebut adalah hasil rekemen kita kali pertama tadi. Dan kita boleh nikmati komisen selagi kedai makan ini beroperasi.

Best tak macam ni?

Mesti best kannn.

Inilah konsep bisnes ‘profit sharing’ kepada Dealer Public Gold. Bukan MLM, bukan head hunting atau seumpamanya.

Ia adalah berkongsi keuntungan atas jasa kita memperkenalkan orang ramai membeli produk Public Gold.

Sekarang pelanggan Public Gold baru 230 ribu. Hanya 7% daripada jumlah penduduk rakyat Malaysia.

Jadi, prospek pasaran Public Gold masih besar. Bergantung kepada kita nak ke tidak saja.

Saya nak buat bersungguh-sungguh sebab saya nak ada 5000 rakyat Malaysia beli emas Public Gold melalui saya.

Boleh baca 2 artikel saya ni kelebihan dealer:

  1. https://hilmiyakub.my/bebas-kewangan-dengan-dealer-public-gold/
  2. https://hilmiyakub.my/kenapa-saya-pilih-bisnes-public-gold/

Saya kongsikan kelebihan & sikit tips untuk berjaya sebagai Dealer Public Gold.

https://youtu.be/IIMi1sN8qB4

Hilmi Ya’kub
Master Dealer
PUBLIC GOLD GROUP