Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Pendapatan Pasif Tak Sama Pendapatan Aktif

Kata mentor bisnes saya, pendapatan pasif RM500 sebulan adalah sama nilai dia dengan sebiji rumah yang kita beli dan kita sewakan yang menghasilkan positif aliran tunai (cash flow) RM500 sebulan.

Pendapatan pasif adalah pendapatan yang kita buat sekali, kita dapat nikmatinya berkali-kali, mungkin juga sampai mati.

Sebab itu ramai pakar kewangan mencadangkan kita buat bisnes yang pendapatan pasif. Kita penat sekali je. Mungkin awalnya untung sikit-sikit, tapi dengan volume yang besar, ia mungkin akan mengatasi jumlah pendapatan aktif bulanan kita.

Berbeza dengan pendapatan aktif, kita bekerja baru dapat duit. Kalau gaji RM5000 pun, kalau kita tak dapat kerja disebabkan kerana sakit, pendapatan aktif tersebut akan jadi nilai ‘0’.

Faham ke faham?

Maka kalau nak bina bisnes yang bertahan lama untuk kita nikmati hasilnya, carilah bisnes yang berinsentif atau berkomisen pasif.

Sekali buat, dapat nikmati selama-lamanya. Dan juga dapat diwarisi (seperti Public Gold).

Hilmi Ya’kub
Susah dulu, senang kemudian ūü§ó

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA¬†– Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di¬†cawangan Public Gold¬†terdekat.¬†KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama¬†Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259¬†sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP РBeli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

‚ôĘ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
‚ôĘ 5071 3410 4563 (Maybank)
‚ôĘ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2020 Mohd Hilmi Ya'kub