Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

KHUSUS UNTUK STUDENT IPT | APA YANG ANDA BAKAL HADAPI 5 TAHUN DARI SEKARANG?

Dulu, semasa masih berada di alam universiti, memang ada kawan-kawan yang mengambil kesempatan sambil belajar, mereka berniaga kecil-kecilan. Jual nasi lemak. Burger. Seluar dan baju sukan. Jual tudung muslimah dan banyak lagi. Keuntungan boleh digunakan untuk menampung perbelanjaan harian. Tolong mak ayah untuk perbelanjaan adik-adik. Ini bagus sebagai contoh.

Sebaik sahaja habis bergraduasi, ada yang terus mendapat pekerjaan. Ada yang lain menganggur terlebih dahulu. Tak kurang juga bekerja dalam sektor lain yang langsung tiada kaitan dengan ijazah atau sijil diambil ketika di kolej/universiti.

Bagi yang tidak merancang matlamat kewangan dalam jangka panjang, ditambah lagi dalam keadaan ekonomi negara yang tenat, kesukaran hidup pasti akan membelenggu kelak.

Apa kata pada umur yang masih muda, anda mula simpan emas sekarang. (Alamak, kitaorang harap duit PTPTN dan duit belanja dari mak ayah je). Kalau begitu, kena bijak berbelanja. Aturkan corak perbelanjaan sampai ada duit baki untuk simpanan. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih.

Mulakan simpan 1 gram sebulan. Setahun anda sudah mengumpul 12 gram. Habis belajar 5 tahun, dah memiliki 60 gram emas. Dan ingat, harga emas naik setiap tahun. Benar. Hari ini 1 gram RM184. 5 tahun akan datang, mungkin 1 gram pada masa itu anda terbeliak biji mata kerana harganya yang pasti semakin MAHAL.

Andaikan, 5 tahun akan datang 1 gram bersamaan RM500, maka emas milik anda 60 gram sudah bernilai RM 30 000. Apa anda boleh buat dengan wang sebanyak itu? Mungkin simpanan anda itulah yang akan bantu anda buat ;

  • Modal niaga
  • Langsaikan hutang PTPTN
  • Deposit kereta
  • Melangsungkan perkahwinan
  • Pergi Umrah
  • banyak lagi.

Anda dah nampak potensi emas membantu kehidupan anda???

Mohd Hilmi Ya’kub

Kuching, Sarawak

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2020 Mohd Hilmi Ya'kub