Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Kenapa Hilmi Ya’kub Simpan Emas?

Saya kenal emas baru saja tiga tahun. Ini pun saya rasa menyesal sangat baru kenal emas. Kalau saya kenal emas sebaik saya kenal gaji, sudah banyak saya boleh baiki kewangan dan kumpul aset.

Antara sebab saya simpan emas adalah:

1. Emas bantu masalah kobocoran duit saya. Sejak saya simpan emas, emosi belanja saya dapat dikawal. Ini keajaiban emas ciptaan Allah s.w.t. yang hanya dirasai oleh penyimpan emas yang ada ilmu. Saya tahu mana keperluan dan mana kemahuan.

2. Saya nak atasi inflasi yang terdapat pada wang fiat kita. Bila saya sedar yang harga emas kekalkan kuasa beli kita, saya tak toleh ke belakang. Simpan dan simpan emas saja tanpa pandang belakang. Tak kesah harga emas naik atau turun.

3. Saya tak boleh simpan duit. Kelakar ke? Ahh. Saya tahu ramai lagi kawan-kawan diluar sana tak boleh simpan duit. Simpan RM200, bulan depan terguna RM200. Akhirnya simpanan dia ada RM0.

Dan jangan terperanjat, data daripada Bank Negara kata 25% saja rakyat Malaysia yang ada simpanan minima RM1000. Maknanya 75% rakyat Malaysia tiada RM1000!.

Setiap orang ada sebab masing-masing kenapa simpan emas. Go for it. Jangan bertangguh lagi.

Hilmi Ya’kub
Pasir Mas, Kelantan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2020 Mohd Hilmi Ya'kub