Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Kahwin Percuma Dengan 50 Gram Emas

Gadis boleh kahwin percuma dengan emas 50 gram.

Masa seminar bersama Ustaz Khairul Anuar Basri hari itu, beliau menyarankan para gadis yang belum berkahwin agar menyimpan emas sehingga 50 gram sebelum berkahwin.

50 gram ni boleh buat samada melalui:

1. Akaun GAP simpan sehingga 51 gram dan keluarkan goldbar 50 gram LBMA atau Bunga Mas.

2. Beli 50 gram goldbar dengan buat EPP bayaran 10X dalam masa 10 bulan, lebih kurang RM1000 sebulan. Habis bayar, collect 50 gram anda di Public Gold berdekatan.

Caranya begini. Si gadis kena cukupkan simpanan emas 50 gram. Bila dekat nak kahwin, cadang kat pasangan untuk bagi hantaran kahwin dalam bentuk goldbar 50 gram.

Kemudian 50 gram goldbar kita itu, jual kat bakal suami lebih kurang RM10 ribu, cukup hantaran biasa kan. Duit RM10 ribu itu si gadis boleh gunakan untuk persiapan kahwin.

Emas 50 gram dapat balik, duit RM10k pun dapat.

Katakan “bijak nyaaa” kepada si gadis begini.

Hilmi Ya’kub
Pembimbing Emas Anda

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2020 Mohd Hilmi Ya'kub