Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Dapat Gaji Bayar Diri Sendiri Dulu

Dapat gaji bayar untuk diri sendiri dahulu.

Ramai orang ingat nak buat simpanan kena tunggu duit lebih, atau tunggu bonus. Baru nak simpan.

Hakikatnya kita tak pernah pun ada duit lebih. Sebab bila ada duit, akal jadi panjang semacam ingat nak beli itu dan ini. Akhirnya tiada lagi lebihan.

Pesan saya, hari pertama dapat gaji, terus pindahkan duit kepada emas 10% saja. Kita akan lebih bertenang dalam membuat simpanan. Duit kita sudah selamat diikat dalam emas.

Kenapa emas?

Sebenarnya selain daripada nilai emas sentiasa naik, emas ni ada power yang tak dirasai oleh orang yang belum menyimpan emas.

1. Emas boleh ubati sikap boros penyimpannya. Gaji besar pun tapi kalau ada sifat boros ni, tak akan ada simpanan jugak.

2. Emas kalis inflasi. Nilai emas naik berlawanan dengan kejatuhan nilai matawang disebabkan inflasi. Duit jatuh nilai, emas naik nilai.

3. Emas memberi emosi untuk sentiasa tambah kepada penyimpannya. Tengok emas, rasa nak tambah lagi. Ia permulaan kepada kekayaan.

Kalau tengok duit, rasa nak habiskan.. betul takkk.

Mohd Hilmi Ya’kub

22 September 2019

Tanah Merah, Kelantan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2019 Mohd Hilmi Ya'kub