Mohd Hilmi Ya'kub

Berkongsi Kewangan & Simpanan Emas

Kenapa Saya Pilih Bisnes Public Gold

Sejak tahun 2017 saya mula menjadi Dealer Public Gold, saya tak toleh ke belakang. Saya terus berlari dan menggali ilmu emas dan bisnes sebanyak mungkin. Saya sudah buat pilihan tepat untuk bangunkan bisnes pasif yang senang dan selamat. Kenapa saya kata senang dan selamat? Dealer…

Orang Kaya Sebenar Tak Tunjuk Kekayaan

Perkara menarik bila saya kenal para mentor kewangan dan jutawan senyap, mereka tak suka tonjolkan kemewahan yang mereka miliki kepada orang awam. Kalian pernah tengok pakar kewangan Azizi Ali post gambar kereta mewah dia di FB? Soalan lebih menarik lagi, kalian tahu dia pakai kereta…

Komitmen Hutang Bertambah Selepas Bekerja

Mula-mula kerja saya tiada masalah kewangan, pertengahan tahun 2011. Sama macam fresh graduate yang lain. Hutang selepas grad ada satu je iaitu pinjaman pelajaran Yayasan Kelantan (YAKIN) tapi masih belum kena bayar. Saya mula bayar selepas setahun habis belajar. Saya pergi kerja di Universiti Malaya…

Tips Mahasiswa Kaya Lepas Graduasi

Minggu lepas saya dijemput bagi sikit perkongsian kepada pelajar tahun akhir sebuah IPT. Sebagai persediaan untuk mereka keluar dari IPT dan masuk alam kerjaya. Saya faham mereka semua teruja nak cepat dapat kerja dan bergaji besar. Yelah, lepasan ijazah semuanya. Dengan pengalaman saya 6 tahun…

6 Kunci Kekayaan oleh Pak Kiai Muhidin

Alhamdulillah. Buku ini juga cukup bermanfaat untuk saya. Petunjuk Jalan Kekayaan oleh Chef Li. Antara perkongsian Chef Li dalam buku ini adalah pesanan Pak Kiai Muhidin semasa beliau pergi menuntut ilmu kekayaan dengan Pak Kiai di Indonesia. 6 Kunci kekayaan: 1. Mempunyai satu usaha mendatangkan…

Belajar Dengan Orang Tua Jutawan Senyap

Pak cik ni la yang jumpa saya semalam di booth Mood Republik bagitau dah lama cari jongkong emas dan dinar macam ni. Dia suruh saya datang rumah borak pasal emas.“Tuhan hantar kitak untuk perkenalkan kepada kamek”. Katanya tadi. Haha.Pak cik ni banyak pengalaman kewangan. Dia…

Tentang Website

Berkongsi pengetahuan tentang ilmu kewangan dan simpanan emas yang betul dan patuh syariah kepada semua golongan lapisan masyarakat.

Hubungi Saya

Name
Hilmi Ya’kub

Contact Number
+6010-9610838

Link Whatsapp
Klik Sini 

Kategori

2 CARA MUDAH BELI EMAS

 

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Hilmi Ya’kub, kod dealer PG00090259 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6017-2262916:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00090259 Mohd Hilmi

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6010-9610838 (Hilmi).

Copyright © 2019 Mohd Hilmi Ya'kub