Menu

Selamat Datang ke hilmiyakub.my

Kongsi Ilmu Emas Santai & Informatif

Year: 2020

#Kewangan

Good Bye Kad Kredit Ku

“Let me cut you into small pieces”. Sebenarnya kad kredit saya ni tak salah apa pun. Sudah banyak manfaat dia bagi kepada saya sejak tahun 2013. Saya apply kad kredit dulu sebab selalu kena travel dari Sarawak ke semenanjung. Lepas […]

#Simpan Emas

Goldbar of The Year 2020

Kalau tanya saya goldbar apa yang sesuai untuk dijadikan koleksi tahun 2020? Saya tak fikir lain dah. Pastinya 3 goldbar 1 gram inilah yang wajib dimiliki oleh semua rakyat Malaysia. Corona Virus. Covid-19 ini telah merubah segenap aspek kehidupan penduduk […]

#Simpan Emas

10 Bintang Untuk Encik Hilmi!

10 bintang dia bagi. 🤣 Adik ini pelanggan terbaru saya baru umur 18 tahun. Dia baru saja daftar sebuah IPTA September lepas. Sekarang terpaksa belajar online di rumah kat kampung di Pasir Mas. Tadi saya jumpa dia dan saya bagi […]

#Simpan Emas

Goldbar 5 gram Pertama Saya

Goldbar 5 gram ini amat penting bagi saya. Inilah goldbar pertama yang saya paksa kumpul pada awal perkenalan saya dengan emas. Saya bermula dengan RM100 sebab itu saja jumlah minima untuk start. Saya nak cuba-cuba. RM100 masuk akaun GAP saya […]

#Kewangan#Nota Kejayaan

Buat Bisnes Seawal Usia Mungkin

Kenapa anak muda perlu belajar buat bisnes seawal yang mungkin? Perjalanan hidup seorang rakyat Malaysia yang melalui sistem pendidikan biasa bermula daripada sekolah tadika, sehingga sekolah rendah memakan masa 7 tahun. Kemudian masuk sekolah menengah lagi 5 tahun. Keseluruhannya 12 […]

#Simpan Emas

⭐⭐ Double Star ‘Unlocked’

Alhamdulillah ⭐⭐ Double Star Unlocked. Semoga bagi sikit inspirasi untuk para pelawat blog saya. Saya mula simpan emas Public Gold Disember tahun 2016 dengan akaun GAP RM100. Saya fokuskan belajar ilmu emas sampai lunyai selama 8 bulan. Julai 2017 saya […]

Pin It on Pinterest

× Whatsapp