Menu

Selamat Datang ke hilmiyakub.my

Kongsi Ilmu Emas Santai & Informatif

#Kewangan#Simpan Emas

Emas Bukan Satu Pelaburan?

Saya baca satu buku bertajuk New Case For Gold tulisan James Rickards, dia kata emas bukan pelaburan. Pendapat beliau ada asasnya. Masa beliau menulis buku ini tahun 2016, Warren Buffett adalah seorang yang terkenal dalam mengkritik emas sebagai alat pelaburan […]

#Simpan Emas

3 Tips Nak Tenang Simpan Emas

Nak buat apa saja, hati kena tenang. Sama juga dalam simpanan atau pelaburan. Pakar kewangan pesan, melaburlah dalam apa yang kita ada ilmu mengenainya dan kita boleh tidur lena. Dalam emas pun kena ada rasa tenang. Kalau beli hari ini […]

#Kewangan

Good Bye Kad Kredit Ku

“Let me cut you into small pieces”. Sebenarnya kad kredit saya ni tak salah apa pun. Sudah banyak manfaat dia bagi kepada saya sejak tahun 2013. Saya apply kad kredit dulu sebab selalu kena travel dari Sarawak ke semenanjung. Lepas […]

#Simpan Emas

Goldbar of The Year 2020

Kalau tanya saya goldbar apa yang sesuai untuk dijadikan koleksi tahun 2020? Saya tak fikir lain dah. Pastinya 3 goldbar 1 gram inilah yang wajib dimiliki oleh semua rakyat Malaysia. Corona Virus. Covid-19 ini telah merubah segenap aspek kehidupan penduduk […]

#Simpan Emas

10 Bintang Untuk Encik Hilmi!

10 bintang dia bagi. 🤣 Adik ini pelanggan terbaru saya baru umur 18 tahun. Dia baru saja daftar sebuah IPTA September lepas. Sekarang terpaksa belajar online di rumah kat kampung di Pasir Mas. Tadi saya jumpa dia dan saya bagi […]

#Simpan Emas

Goldbar 5 gram Pertama Saya

Goldbar 5 gram ini amat penting bagi saya. Inilah goldbar pertama yang saya paksa kumpul pada awal perkenalan saya dengan emas. Saya bermula dengan RM100 sebab itu saja jumlah minima untuk start. Saya nak cuba-cuba. RM100 masuk akaun GAP saya […]

Pin It on Pinterest

× Whatsapp